Søke forbrukslån
13 .november, 2022

Søke forbrukslån uten inntekt? Her er svaret du trenger

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Har du lenge hatt lyst til å søke om et lån uten sikkerhet, som for eksempel et forbrukslån, men har ingen inntekt å vise til? I denne artikkelen har vi kartlagt alt du bør vite om forbrukslån uten inntekt. Du kan også lese om hvordan du kan skaffe deg et forbrukslån uten fast inntekt.

Forbrukslån uten inntekt

Det er mange som lurer på om man kan søke om forbrukslån uten inntekt. Du trenger faktisk ikke en fast inntekt for å søke om forbrukslån, selv om dette er en stor fordel og gjør søknadsprosessen enklere.

De aller fleste banker og långivere krever en årsinntekt på minimum 120.000 kroner, men det finnes noen få långivere som kan innvilge forbrukslån uten fast inntekt.

Hvorfor forbrukslån?

Med et forbrukslån kan du bruke opptil fem år på å betale tilbake lånet. Pengene du låner kan du bruke på det du selv ønsker. Det må også sies at det er forholdsvis enkelt å søke om forbrukslån, og du får raskt et svar på søknaden din.

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, derfor slipper du å stille med bolig eller andre verdifulle eiendeler som pant for lånet.

Dersom du ikke har inntekt kan du blant annet henvende deg til banken Ferratum. Her kan du søke mellom 1000 kroner og 30.000 kroner i forbrukslån så lenge du er minimum 20 år og ikke sitter med betalingsanmerkninger.

Dette må være på plass for å få forbrukslån uten inntekt

I Norge florerer det med banker og finansieringsselskaper som tilbyr forbrukslån. Du har mulighet til å få forbrukslån uten fast inntekt, men bare dersom betalingshistorikken din er god og du kan vise til en stabil økonomi. I tillegg må kredittscoren din være god.

Kredittscoren din vurderes av banken når du søker om forbrukslån. Utfallet av denne er en avgjørende faktor for om du får innvilget lånet eller ikke. En god kredittscore, men ikke fast inntekt, holder for noen få banker.

Det er likevel vanskelig å få forbrukslån når du ikke viser til fast inntekt, derfor er det veldig viktig å sammenligne forbrukslån på forhånd. En annen ting du bør tenke over, er at et forbrukslån ikke trenger å være det aller beste for din økonomi, spesielt hvis du ikke har en fast inntekt.

Har du fått avslag på søknaden om forbrukslån uten inntekt? Her er noen tips

Det er langt vanskeligere å få forbrukslån når du ikke har inntekt, men det finnes måter for å få innvilget et forbrukslån.

Aller først kan du sjekke om du kan søke om forbrukslån med en medsøker. Har du med deg en medsøker så søker dere sammen om lånet, noe som øker sjansene for å få forbrukslån. De fleste banker tilbyr dette alternativet, og du kan fylle ut denne informasjonen underveis i søknadsprosessen.

En annen ting du kan gjøre er å sjekke ut flere långivere, dersom du bare har søkt hos de mest kjente bankene som har avslått søknaden din. Det finnes flere banker som spesifiserer seg på forbrukslån til personer som sliter med å få innvilget lån.

Dette er de normale kriteriene for å få forbrukslån

Det oppstår gjerne enkelte situasjoner i livet hvor det kan være nyttig ha tilgang på et forbrukslån. Enten du trenger en ny bil, eller må betale en uforutsett regning. Det stilles imidlertid enkelte kriterier som du normalt må oppfylle når du skal søke om forbrukslån. Du må være minst 18 år, men noen banker krever en høyere alder

  1. Du må ha fast inntekt, men noen få banker kan tilby forbrukslån uten fast inntekt
  2. Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
  3. Du må ha en norsk bankkonto
  4. Du må ha hatt et norsk statsborgerskap de siste tre årene

Som en oppsummering bør du tenke deg grundig om før du søker om forbrukslån uten fast inntekt. Er det smart for økonomien din? Får du avslag på avslag kan du vurdere å søke med en medsøker, og eller sjekke ut flere banker og långivere som tilbyr forbrukslån.