Beste ferielån
20 .februar, 2022

Skal du på tur i vinterferien? Da kan ferielån være gunstig for deg

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Nordmenn er generelt reiseglade mennesker, og før koronapandemien gjorde sitt inntog steg antall enkeltstående reiser hvert år. Vi tar for oss fordelene og ulempene med et ferielån.

En ferietur kan være et sunt og godt avbrekk i hverdagen, så lenge man har en økonomisk kontroll.

Har du ikke satt av nok penger og lurer på hvordan du skal finansiere årets vinterferie? Det er mange som velger å ta opp et forbrukslån for å finansiere ferieturen. Dette er et godt alternativ for deg som ikke har spart nok penger. Du må imidlertid være klar over at et lån uten sikkerhet er et stort ansvar.

👍🏼 Dette er fordelene med et ferielån

Er du en av dem som bruker opp hele lønningen før neste lønning kommer? Noen mennesker bruker mye av lønningen på småkjøp her og der bare fordi de vet at det finnes penger tilgjengelig.

Da kan det noen ganger være bedre å forholde seg til en nedbetalingsplan hvor man får en fast faktura hver måned. I Norge finnes det flere låneagenter hvor du kan søke om forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner, og få tilbud om de beste rentene på markedet. Pengene kan du benytte til akkurat det du selv ønsker, for eksempel på en ferietur i vinterferien. Bruk gjerne en forbrukslån kalkulator før du bestemmer deg for hvilket lån du skal ta.

👎🏼 Dette er ulempene med et ferielån

Å komme frem til feriedestinasjonen gir en veldig god følelse, og et ferielån kan være midt i blinken for deg som ikke er så god til å spare penger. Likevel er det svært viktig å være bevisst på at dette lånet er raske penger. Et forbrukslån er en økonomisk forpliktelse som du må betale tilbake med renter.

Du kan velge å ha en lang nedbetalingstid, men da er det viktig at du er klar over at lånet blir dyrere desto lengre betalingstid du har.

En annen ting du bør gjøre er å ta en runde med deg selv om hvorfor du har problemer med å spare penger. Bruker du mye penger på unødvendige ting? Har du regninger som det haster med å betale mer enn en vinterferie? Sliter du med for lav lønning? Sliter du med noe av dette så kan det bli problematisk med et forbrukslån.

Dersom du allerede sitter med flere smålån og kreditter kan det være en god idé å samle gjelden i et større refinansieringslån. Hensikten med å refinansiere er å få ett lån med lavere renter og færre gebyrer. Slik får du også bedre oversikt over din egen økonomi.