Ta opp det beste mulige forbrukslånet
13 .mars, 2022

I disse situasjonene kan det være lurt å ta opp et forbrukslån

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Når man låner penger må man alltid betale tilbake til de som lånte til deg. Aktører som låner ut penger skal i tillegg tjene penger på lånet. Dette gjelder også forbrukslån hvor bankene tar en større risiko.

Bankene ønsker å tjene mer fra lån uten sikkerhet kontra lån med sikkerhet. Dette bør forbrukeren tenke over før man tar opp et usikret lån. Likevel finnes det flere situasjoner hvor et forbrukslån kan være den beste løsningen.

Kreditter og usikret gjeld

Et forbrukslån har lavere renter enn for eksempel kredittkort og kjøp på kreditt. Dersom man har flere kreditter kan dette raskt bli dyrt, og krevende å holde i sjakk. I en slik situasjon kan du både spare tid og penger på å ta opp et forbrukslån slik at du kan samle all din gjeld.

TIPS: SEND ÉN SØKNAD OG FÅ OPPTIL 15 TILBUD FRA UNO FINANS

Dekke utgifter raskt

Dersom du har penger på vei inn på konto, men må bruke disse på å betale inn gjeld eller lignende før regningen kommer til inkasso, så kan forbrukslån innfris når man virkelig trenger det.

Eksempelvis samarbeider Uno Finans med flere banker som tillater at forbrukeren tilbakebetaler hele lånebeløpet når man selv ønsker det.

Du bør i utgangspunktet ikke ta opp forbrukslån for å innfri regninger før du har tatt en prat med kreditorer som krever penger av deg. Er de ikke villige til å akseptere en betalingsutsettelse, så kan et forbrukslån være løsningen for deg.

Trenger du penger raskt?

Vi vet aldri når en uforutsett situasjon plutselig rammer oss, dette kan være situasjoner hvor man trenger penger raskt. Det kan være et rør på badet som har sprukket, og som må repareres raskt, men som ikke dekkes av forsikring. Da vil det gjerne være billigere å ta opp et forbrukslån slik at man får finansiert rørleggerregningen før skadene blir for store.

Dersom du er avhengig av bil, men denne må inn på verksted, hvor regningen ikke blir dekt av forsikringen, kan et forbrukslån være den billigste løsningen for å finansiere skadene. Dette gjelder spesielt dersom du ikke kan ta deg råd til en ny bil eller leie en annen bil.

Forbrukslån som investering i egen bolig

Dersom du har boliglån på for eksempel 80 prosent av boligens markedsverdi, kan bankene være lite lysten til å utvide boliglånet hvis du tenker å pusse opp kjøkken eller bad, reparere tak eller bytte gulv.

Ved å gjøre disse endringene vil man sannsynligvis øke verdien på boligen, som igjen kan føre til en refinansiering av boliglånet med en ny takst. Kanskje tenker du å selge boligen rett etter at du har pusset opp? Da kan du ta opp et forbrukslån for å øke verdien på boligen før du selger den til en høyere pris enn det den opprinnelig var verdt.

En nyoppusset bolig tiltrekker seg langt flere kjøpere, og noen av dem kan grave dypt i lommeboka dersom renoveringene skjedde nylig.