Bruk en kalkulator før du låner
13 .april, 2022

Velger du riktig forbrukslån kan du ende opp med å spare tusenvis av kroner

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

I dag finnes det veldig mange aktører som står klare til å tilby deg forbrukslån. Mange synes imidlertid at det er vanskelig å få en god nok oversikt til å finne det aller beste tilbudet. Her vil vår forbrukslån kalkulator være til god hjelp når du skal finne frem i markedet. Ved å finne det beste forbrukslånet i markedet kan du spare tusenvis av kroner.

Videre skal vi forklare deg hvorfor du gjør rett i å bruke vår unike forbrukslån kalkulator. I tillegg går vi inn på hva du bør tenke på når du skal velge beste forbrukslån for din økonomi.

Forbrukslån kalkulator

Dersom du bruker vår forbrukslån kalkulator vil du blant annet få hjelp til å se hvilken låntilbyder som passer best til dine kriterier. Låntilbydere reklamerer for sine forbrukslån, da oppgir de blant annet den laveste renten de kan tilby deg. Når man søker lån, kan du imidlertid oppleve å bli tilbudt en høyere rente enn den renten som ble reklamert for.

De fleste av dagens lånekalkulatorer, kan bare gi deg resultater som baseres på bankens beste rente, noe som ikke vil være realistisk for alle. Vi kan derfor med glede finne de beste lånet for deg og din økonomi. Da tar vi samtidig hensyn til kredittvurderingen du har fått.

Derfor kan du oppleve å bli tilbudt en annen rente enn den som reklameres med

Årsaken til at du kan bli tilbudt en høyere rente enn den du så ble reklamert med, skyldes at banken vurderer alle lånesøknader individuelt. Banken må se nøye på flere faktorer før de velger en rente som akkurat du skal få.

Vær klar over at renten som reklameres med av banken, er i all hovedsak ment for den perfekte låntakeren. Derfor vil folk flest oppleve lånetilbud med høyere renter.

Slik fungerer vår forbrukslån kalkulator

Vi kan tilby en kalkulator som samler inn all nødvendig informasjon, blant annet om rentene som blir tilbud, og videre sorterer dem etter størrelsen på lånesummen, nedbetalingstiden og din kredittscore.

Det er slik vi kan ordne en oversikt som viser deg sannsynlig rente som du får av banken på grunnlag av de nevnte faktorene.

Hvor du kan få tak i det beste lånet avhenger altså i stor grad av hvilken bank du skal låne hos, størrelsen på lånesummen, lengde på nedbetalingstiden og din kredittverdighet.

Banken gir sine beste renter til forbrukere som har fått en tilnærmet perfekt kredittscore, dette trenger ikke å bety at banken gir samme rente til en person med en mindre god kredittscore. Dermed bør du bruke vår forbrukslån kalkulator slik at du kan få realistiske tall på hva lånet faktisk vil koste deg.

Betalingsanmerkninger

Du vil få betalingsanmerkninger dersom du har unngått å betale regninger over en lengre periode. Dersom du har slike anmerkninger, vil banken kunne se at det er en sjanse for at du ikke kommer til å betale månedlige avdrag på lånet som du tar opp. Betalingsanmerkninger vil alltid dra ned kredittscoren din, men betyr ikke at du ikke kan låne penger.

Oppsummeringen

En forbrukslån kalkulator bidrar til at du får en god oversikt over de beste og samtidig de mest realistiske rentene. Du har et valg, og det er å gjøre det enkelt å spare tusenvis av kroner ved å finne beste forbrukslån for deg og din økonomi.

Kalkulatoren vil basere utregningen på din lånesum, nedbetalingstid og kredittscore. Dersom du selv skal sjekke din egen kredittverdighet, må du huske på å ta hensyn til din inntekt, gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger og inkassokrav.