Forbrukslån med lave renter
16 .februar, 2022

Skal du søke forbrukslån med lav rente?

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

I Norge finner man mange tilbydere av forbrukslån på dagen med lav rente. Videre i artikkelen skal vi gå igjennom hva et lån på dagen egentlig innebærer.

Forbrukslån på dagen

Det har aldri vært så enkelt å skaffe seg lån som i dag. Alt man behøver å gjøre er å søke på internett, så vil man komme over flere hundre treff. Ved å bruke BankID blir tilgangen på lån dessuten enda raskere, da man kan signere på bare noen få sekunder.

Mange banker og finansinstitusjoner reklamerer med forbrukslån på dagen med lav rente, dette betyr ikke nødvendigvis at du får lånet utbetalt samme dag. Søknaden vil imidlertid bli behandlet på selve dagen. Videre laster du opp de nødvendige dokumentene som bekrefter din økonomiske situasjon og signerer avtalen.

Dersom du skal få svar på dagen må du sende inn søknaden i kontortiden til den aktuelle banken. Pengene bør være inne på konto etter 1-3 virkedager.

Flere ting du bør tenke over før du tar opp lån

Det finnes flere årsaker til at man ønsker et forbrukslån på dagen med lav rente. Et eksempel er når man plutselig står midt i en vrien økonomisk situasjon, da kan man fort behøve raske penger. Et samlivsbrudd og regninger fra tannlegen kan være andre grunner.

Her vil et forbrukslån med lav rente gjøre den nytten du trenger i slike situasjoner, samtidig betaler du deg ikke til fant. Dersom du har en trang økonomi er det imidlertid enkelt å falle for fristelsen om et forbrukslån på dagen med lav rente, derfor er det lurt å sette seg inn i enkelte ting før du søker:

·  Er behovet for et lån stort nok?

·  Kan du betjene lånet?

·  Får du en god nok rente som passer din økonomi?

·  Blir du tilbudt gode vilkår og en overkommelig nedbetalingsplan?

·  Hvor seriøs er låneaktøren?

Slik søker du enkelt

Har du tenkt godt og lenge, og blitt enig med deg selv om at forbrukslån uten sikkerhet passer for deg? Dersom du søker om et slikt lån slipper du å stille med pant. Tvert imot er det personlig økonomi og betjeningsevne som bestemmer om du kan få lån.

Bankene har noe ulike vilkår når du søker om forbrukslån med lav rente, men disse er standard:

·  Du må vanligvis ha fylt 18 år, noen banker krever at du er 25 år.

·  De aller fleste krever at du ikke har noen betalingsanmerkninger.

·  Årsinntekten din bør minst være på 120.000 kroner, noen banker krever opp til 200.000 kroner.

·  Bostedsadresse må være registrert i Norge og du må ha bodd der de siste 3 årene.

Før banken gir et lånetilbud, må de kredittsjekke deg. Sjekken er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for lån uten sikkerhet.

TIPS: Bruk en forbrukslån kalkulator når du skal søke lån.