Tre tips for forbrukslån
7 .mars, 2022

Tre gode grunner til å ta opp forbrukslån

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Er du usikker på hvilke fordeler du får ved å ta opp et forbrukslån, og hvorfor det kan være smart å søke? Her skal vi forklare hvorfor forbrukslån kan være en god mulighet.

Det finnes mange grunner til å ta opp et forbrukslån. Det beste argumentet for å søke om denne låneformen, er at du kan bruke pengene akkurat som du vil. Tilbydere av forbrukslån legger seg ikke opp i hva du har tenkt til å bruke pengene til.

Her skal vi forklare hvorfor så mange nordmenn tar opp forbrukslån.

Få økonomisk frihet med likviditet

En tilfredsstillende fordel med forbrukslån, er at du kan finansiere noe som du har ønsket deg lenge, men som du ikke har hatt penger til fra før. Dette kan være alt fra ulike produkter til store drømmeferier.

Har du planer om å pusse opp, eller å gifte deg? Dette er prosjekter som betyr at du må finansiere forskjellige investeringer. En oppussing bidrar til en verdiøkning av boligen, mens et bryllup gir minner for livet.

Kanskje kommer det mange uforutsette utgifter på en og samme tid? Det er ikke uvanlig at bilen på verksted samtidig som stekeovnen streiker. Ikke alle har råd til å betale mange store regninger i samme tidsrom. Ved å ta opp et forbrukslån får du finansiert alle disse utgiftene på stedet. Da slipper du å be venner eller familie om hjelp til å betale.

Få raske penger

En annen stor fordel med forbrukslån, sammen med den økonomiske friheten, er at du får pengene utbetalt raskt på din konto. Dersom du er tidlig ute og søker om forbrukslån på morgenen, kan du få lånet utbetalt på dagen. Det vanligste er imidlertid innen 1-3 virkedager.

Du lurer kanskje på hvordan det er mulig? Årsaken til den raske prosessen skyldes at bankene, i bunn og grunn, låner ut penger til nesten hvem som helst. Det er en smidig låneprosess da du som låntaker slipper å stille med sikkerhet for et lån uten sikkerhet før du får utbetalt lånet.

Velg beste forbrukslån

Dersom du skal finne et forbrukslån som dekker dine behov, må du lete etter beste forbrukslån for deg og din privatøkonomi. For eksempel kan du velge et forbrukslån med fleksibel nedbetaling, da får du en ekstra frihet når du skal nedbetale lånet ditt. Det kan likevel være smart å ha en fast nedbetalingsplan i bunn.

Ved å sjekke ut ulike tilbydere av forbrukslån hos Besteforbrukslån.no kan dette bli en realitet for deg. Her finner du flere tilbydere som tilbyr fleksible forbrukslån, men med en fast nedbetalingsplan som sikkerhet. Da kan du bestemme helt selv over din nedbetaling, så lenge du holder deg innenfor nedbetalingsplanens rammer.

Husk, nedbetalingsplanen din er til det beste for deg. Den bidrar til at du kan beholde kontroll over egen økonomi.

Bankene gjennomfører en kredittsjekk og intern vurdering av deg, disse vurderingene bestemmer hvilken rente du får på lånet. I tillegg bestemmer disse hvor stort lån du kan få.

Er du fortsatt usikker på om det kan lønne seg å søke om forbrukslån? Benytt vår forbrukslån kalkulator og sjekk ut hvor stort forbrukslån din økonomi tåler.