Låne penger uten sikkerhet
16 .oktober, 2022

Har du ikke mulighet til å stille bolig som sikkerhet? Denne lånetypen kan være det beste alternativet for deg

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Trenger du penger, men kan ikke stille hus, bil eller andre eiendeler som sikkerhet for lånet? Et blancolån dekker behovet for penger dersom en uforutsett regning kommer, eller du ønsker å kjøpe noe du har siklet etter i lang tid.

Et blancolån kan du søke om dersom du ikke kan stille med sikkerhet. Lånetypen kategoriseres som et forbrukslån, derfor kan du når som helst sende inn en søknad. Videre skal vi liste opp nyttige ting du bør vite om blancolån slik at du kan finne det lånet som gir deg laveste rente.

Banken tar en større risiko

Dersom du får innvilget et lån uten å stille sikkerhet for det, betyr dette at banken tar en stor risiko, og mye større sikkerhet enn dersom du hadde stilt med sikkerhet. Risikoen banken tar reflekteres i renten du får på lånet.

1. Enkle steg for å finne beste rente på et blancolån

Når du leter etter et blancolån er det enkelt å se at rentene kan variere kraftig, derfor bør du følge noen enkle steg for å få så lav rente som mulig på forbrukslånet ditt. Slik bør du gå frem før du søker om lånet:

  • Bli enig med deg selv om beløpet du skal låne og tiden du ønsker å bruke på nedbetalingen
  • Sende inn søknader til en rekke banker og långivere på en og samme tid

2. Velg et lånebeløp ved hjelp av budsjett

Det er alltid viktig å bruke mye tid på å finne ut hvor stort lånebeløp du faktisk trenger å søke om, du må også ha råd til å betale lånet. Dersom du setter opp budsjett hvor du tar utgangspunkt i inntekt og utgifter. Det kan også være verdt å bruke en lånekalkulator for å se hva diverse lån vil bety for lommeboken din hver måned.

Husk at renten sammen med lånebeløp og nedbetalingstid, bestemmer hvor mye et lån vil koste hver måned.

3. Hvordan ha største sjanse for å få et godt tilbud fra banken?

Du bør alltid sende en lånesøknad til flere banker når du ønsker deg et blancolån med laveste rente.

På denne måten vil du også sannsynligvis få mange tilbud. Da kan du sammenligne alle tilbudene slik at du finner det tilbudet med den beste renten. For at du skal slippe å bruke mye tid på å sende inn søknader hos diverse banker, kan du benytte deg av en lånemegler.

En lånemegler sender søknaden din til alle sine samarbeidsbanker. Altså trenger du bare å sende inn én lånesøknad, så gjør lånemegleren resten av jobben.

Forbrukslån med lave renter
Sammenlign lån før du velger hvem du skal låne fra!

4. Enkel signering når du har funnet det beste tilbudet

Når tilbudene kommer, trenger du bare å sammenligne disse. Se etter tilbudet med laveste rente og ønsket lånebeløp. Når du er helt sikker på at dette tilbudet er det rette for deg, kan du signere avtalen enkelt med BankID.

Husk at du ikke er forpliktet til noe som helst før låneavtalen er signert. Det er alltid uforpliktende og gratis å søke om lån, uansett om du søker direkte hos bankene eller via en lånemegler.