Sammenligne forbrukslån
28 .september, 2022

Derfor bør du sammenligne forbrukslån for å finne de beste lånene

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Ønsker du å være så effektiv som mulig når du skal søke om beste forbrukslån? Da er det ofte smart å sende inn én søknad til en sammenligningstjeneste som da vil videresende denne til sine samarbeidsbanker. Du sender altså bare en søknad, men søker hos mange ulike tilbydere på samme tid.

Ved å bruke en sammenligningstjeneste får du en oversikt over alle lånetilbudene som du potensielt mottar fra bankene. Da kan du velge det billigste forbrukslånet.

Er det lurt å sammenligne forbrukslån på egenhånd?

Alle kan sammenligne selv, men da må du sette deg inn i mange ting før du vurderer tilbudene.

Her er noen faktorer du bør være obs på dersom du skal sammenligne på egenhånd:

Når du besøker tilbydernes nettside for å søke forbrukslån, er det viktig at du ikke bare ser på den nominelle renten. Legg også merke til den effektive renten, denne inkluderer alle kostnader og gebyr. Den effektive renten er, i bunn og grunn, den faktiske prisen på et forbrukslån.

Husk også å be om bekreftelse på den totale månedssummen, inkludert renter, avdrag og gebyrer, før du godkjenner lånet. Det er veldig kjedelig å få en ubehagelig overraskelse når den første regningen ligger i postkassen.

✅ TIPS: Bruk en forbrukslånkalkualtor før du låner penger!

Visste du at rentene du ser på nettsidene er gjennomsnittet av innvilgede lån? Den renten du faktisk får avhenger av lånesummen du låner og din egen økonomi. Banken vurderer risikograden ved å låne ut penger til deg. Jo lavere risiko, jo lavere rente vil du få, og risikoen er et resultat av inntekt, gjeldsgrad og tidligere betalingshistorie.

Besteforbrukslån gjør imidlertid jobben enklere for deg

Ved å benytte Besteforbrukslån.no, vil vi gjøre jobben enklere for deg. Hos oss finner du mange tilbydere av forbrukslån som du kan søke hos på en trygg og effektiv måte. I tillegg er det helt gratis og uforpliktende å bruke oss når du skal søke forbrukslån.

Når du søker via en av våre aktører av forbrukslån, vil den aktuelle aktøren videresende søknaden til flere samarbeidsbanker. Da vil det oppstå en konkurranse mellom bankene om å få deg som kunde, noe som gjør at du kan ende opp med et forbrukslån som har de beste betingelsene.

Hos noen av våre aktører kan du også få tilbud om veiledning under låneprosessen, dette er helt gratis. Det er aldri feil å benytte seg av flinke kunderådgivere, disse vet hvilke tilbud som matcher din låneprofil og dine behov.

Hvilke gebyrer følger med et forbrukslån?

Det er som regel to gebyr du må forholde deg til når du skal søke om forbrukslån.

Vi har tatt for oss to som vi har lest om på Allekredittkort.org:

Det første gebyret vi skal forklare, er etableringsgebyr. Et etableringsgebyr er et gebyr som bankene krever for å etablere og utbetale lånet. Dette gebyret betales som regel sammen med det første avdraget eller blir trukket fra lånebeløpet når lånet innvilges.

Det andre gebyret er et termingebyr. Et termingebyr er et gebyr som du må betale månedlig ved hver termin for administrasjon av lånet. Terminen er som regel en måned, og de aller fleste banker opererer med terminbeløp.