Kalkuler et forbrukslån
9 .februar, 2023

Skal du gifte deg eller delta i flere bryllup i 2023? Slik kan du takle de dyre utgiftene

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Det er viktig å tenke gjennom flere ting før man gifter seg, som for eksempel økonomi. Samtidig er det lurt å diskutere forventninger til ekteskapet og fremtiden sammen.

Kanskje er du invitert til flere bryllup i år, og er nødt til å skaffe deg en eller flere dresser til anledningene? Enten du skal gifte deg selv eller delta i bryllup, vil dette bety en del utgifter for deg.

Har du ikke penger tilgjengelig, eller ønsker ikke å tømme kontoen din, finnes det en finansieringsløsning som kan passe godt til deg.

Slik kan du finansiere bryllupsutgiftene

Et forbrukslån kan være et godt alternativ for å finansiere et bryllup og andre utgifter knyttet til bryllupsdagen og eventuelt bryllupsreisen. Med et forbrukslån får du en økonomisk støtte til å realisere drømmene om den perfekte dagen, uten å måtte belaste sparekontoen eller bruke opp alle tilgjengelige midler.

Forbrukslån gir også fleksibilitet i forhold til betalingsplaner, slik at man kan tilpasse lånet etter egen økonomi og betalingsvilkår. Husk at du kan søke om forbrukslån med en kortere nedbetalingstid, noe som kan være en fordel dersom du ønsker å betale tilbake lånet så raskt som mulig.

Dette bør du tenke over før du tar opp lån

Det er viktig å være klar over at et forbrukslån kommer med høyere renter enn andre typer lån. Derfor er det viktig å sammenligne tilbud fra flere forskjellige långivere og vurdere om det er den beste løsningen for deg og din økonomi.

Sørg for å ha en plan for hvordan dere skal betale tilbake lånet. Ikke ta opp mer penger i forbrukslån enn det dere faktisk har råd til å betale tilbake.

Her er en oppsummering av faktorene du bør tenke over før du tar opp lånet:

  1. Hvor mye lån trenger du egentlig? Lån så lite som mulig og bare så mye som du absolutt trenger.
  2. Hva er formålet med lånet? Vær sikker på at du har et godt formål med lånet og at det ikke er noe du kan spare opp til eller vente med å kjøpe.
  3. Hva er renten og tilbakebetalingstiden på lånet? Sammenlign tilbud fra flere banker og finn det beste tilbudet.
  4. Har du evnen til å betale tilbake lånet? Vær sikker på at du har en stabil inntekt og at du vil være i stand til å betjene lånet i henhold til avtalen.
  5. Vurder konsekvensene av å ikke kunne betale tilbake lånet. Det kan føre til inkasso, tvangssalg av eiendom eller dårligere kredittvurdering.

Oppsummering

Så i korthet, et forbrukslån kan være et godt valg for å finansiere et bryllup og andre utgifter knyttet til ekteskapet, men det er viktig å være klar over de eventuelle risikoene og gjøre grundige vurderinger før man tar opp et forbrukslån.

Som et alternativ til forbrukslån kan du også vurdere kredittkort. Dersom bryllupet finner sted i utlandet, kan et reisekort være nøyaktig det du trenger. Da kan du dra nytte av rabatter på hotell og bonuspoeng på fly. I kortet har du også en gratis reise- og avbestillingsforsikring.