Refinansiering av gjeld
11 .juni, 2023

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Dersom du har betalingsanmerkninger eller inkassokrav, har du kanskje allerede merket at nesten ingen banker akseptere dette. Hos Besteforbrukslån.no har vi imidlertid flere låneagenter som kan guide deg til riktig bank. Da kan du få ned de månedlige utgiftene slik at du får en bedre økonomi.

Refinansiering uten fast inntekt

Er du ansatt på prosjekt, vikar eller driver for deg selv? Du kan hos noen banker refinansiere ved å bruke boligen som sikkerhet. Det betyr at du kan samle lånene dine i et boliglån, selv om du ikke har fast inntekt. I motsetning til de største bankene vil noen banker gjøre en individuell vurdering av din økonomiske situasjon.

Refinansiere boliglån

Eier du en bolig? Da kan det være lurt å refinansiere med sikkerhet. Da samler du dyre smålån inn i et boliglån som i tillegg har en lavere rente enn hva et forbrukslån har. Du kan også dra nytte av verdistigningen på boligen. Dersom boligen din har hatt en verdiøkning, får du ytterligere frihet til å låne mer penger. Husk at du kan låne opptil 85% av boligens verdi.

Du trenger bare å legge sammen totalsummen av ditt nåværende boliglån samt andre lån og kreditter, før du søker om et nytt boliglån på samme beløp. Banken du søker hos vil ta seg av flyttingen av boliglånet fra din tidligere bank.

Refinansiering uten sikkerhet

Dersom du ikke skulle eie en bolig, kan du benytte deg av refinansiering uten sikkerhet. Da søker du i praksis om et forbrukslån opp til den summen som tilsvarer den totale summen av de lånene og kredittene du allerede sitter med.

Det er din økonomiske situasjon som bestemmer hvor stort lån du kan få. Generelt kan du låne mellom 5000 kroner og 600.000 kroner. Du kan få nedbetalingstid på opptil fem år, enkelte banker kan tilby en lengre nedbetalingstid, men det avhenger av summen du låner.

Den endelige nedbetalingstiden blir bestemt ut ifra kostnaden på lånene som du ønsker å refinansiere.

Hvor stort refinansieringslån får jeg?

Dette avhenger av dine økonomiske forutsetninger og hva du velger av refinansiering uten sikkerhet eller refinansiering med sikkerhet.

Det aller viktigste er at du har penger til å betale tilbake lånet du tar opp. Så fort du har sendt inn søknad om refinansiering, vil banken ta kontakt med deg for å få et helhetsinntrykk av din økonomiske situasjon. Sammen med deg kan dere finne den beste løsningen for deg.