Søke forbrukslån
31 .oktober, 2022

Forbrukslån til plastisk -og/eller kosmetisk kirurgi

Morten Haugdahl Lie
Denne artikkelen er skrevet av
Morten H. Lie
Les biografien
Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Har du lenge tenkt på å gjøre en kirurgisk operasjon som for eksempel plastisk kirurgi eller kosmetisk kirurgi, men vet ikke hvordan du skal finansiere den? Mange tar opp lån for å finansiere forskjellige typer kirurgi.

Kirurgi blir stadig mer populært, men dyrt. I denne artikkelen kan du lese om hva du bør tenke på før du tar opp lån til kirurgi og hvordan du finner beste forbrukslån.

Både forbrukslån og kredittkort er effektive alternativ til kirurgi. Ved å bruke en sammenligningstjeneste kan du enkelt sammenligne forbrukslån og finne det beste lånet for deg og din økonomiske situasjon.

Derfor er forbrukslån en god hjelper

Dersom du har bestilt en kirurgisk operasjon, men mangler forsikring som kan hjelpe til med å finansiere, kan et lån være nettopp det du trenger.

Når man trenger penger for forutsette- eller uforutsette utgifter, er forbrukslån et av de beste alternativene. Dette skyldes at forbrukslån er et lån uten sikkerhet som kan brukes på hva man selv ønsker, som for eksempel en kirurgisk operasjon.

Ved å ta opp et lån uten sikkerhet, kan du låne penger helt opp til 600.000 kroner. Hvilken rente du kan få på lånet, avhenger av din egen kredittscore og långivers tilbud. Når det gjelder nedbetalingstiden kan du velge å bruke opptil 5 år.

Skal du gjøre et mindre inngrep? Her er et godt alternativ

Dersom du skal gjøre et mindre inngrep som ikke koster alt for mye, kan kredittkort være en passende finansieringsløsning. Dette er en lignende finansiering som forbrukslån, men sannsynligvis med høyere rente.

Som regel kan du låne penger opp til 150.000 kroner med et kredittkort. Långiver spiller også en stor rolle, og du bør derfor vurdere alt av gebyr tilknyttet kredittkortet før du velger et kort.

Med kredittkort får du også en rentefri betalingsutsettelse. Denne er gjerne på mellom 45 og 60 dager, og betyr at du får god tid på deg til å betale tilbake pengene som du brukte på inngrepet.

Dette er fordelene med å låne penger til operasjon

Det finnes mange fordeler med å ta opp lån til finansiering av et kirurgisk inngrep. Naturlig nok er den største fordelen at lånet dekker kostnadene som kommer med operasjonen. Realiteten er slik at dersom du ikke har en forsikring som dekker kostnader, så kan en operasjon være en stor økonomisk belastning.

Med et lån kan du også spre kostnadene over en viss periode slik at du enklere kan håndtere økonomien din.

En annen fordel med å låne penger til kirurgi, er tryggheten som kommer med lånet. Mange går hvileløst frem mot en operasjon, men dersom du vet at du har den økonomiske finansieringen på plass på forhånd kan dette være med på å dempe bekymringene.

Hvilke andre alternativer enn å ta opp lån har jeg for å finansiere operasjonen?

Det finnes andre måter å finansiere en kirurgisk operasjon på, enn å ta opp lån. Du kan blant annet spare opp penger over lengre tid. Dette kan naturligvis ta mye tid da du som regel har flere økonomiske forpliktelser i hverdagen.

Spare penger
Det er viktig å spare penger, uansett om man ikke nødvendigvis trenger det til noe bestemt. | Foto:Nattakorn Maneerat

Du kan også søke om et tilskudd fra en offentlig eller privat organsisasjon. Søkeprosessen er langdryg, men absolutt verdt ventingen dersom du skulle bli godkjent.

Det kan også være en mulighet å spørre venner og familie om et lån. Dersom du er komfortabel med å spørre om dette, bør du legge en kruttsterk tilbakebetalingsplan.

Husk å gjøre det som føles riktig for dine behov.

MERK!
Denne og andre artikler på Besteforbrukslån.no skal ikke taes som medisinske råd eller veiledninger.